Fotorecepte. Lazanja ar lēcām gaļas vietā

Šajā lazanjā izmantoju lēcu Boloņas tipa mērci, ko parasti pagatavoju ēšanai ar makaroniem. Izrādās, ka tā perfekti der arī lazanjai. Papildus vēl pagatavoju vegānisko bešamela mērci, un voilà, sanāca garda, sātīga un sulīga lazanja, kuru ar kāru muti ēda arī bērni.

Sastāvdaļas:

Lēcu rcei:

  • 150 gramu sīpolu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 150 gramu burkānu
  • 150 gramu zaļo lēcu
  • 20 gramu olīveļļas
  • 800 gramu tomātu mērces
  • 2 lauru lapas
  • 1 tējkarote kaltēta timiāna
  • 1 tējkarote kaltēta oregano
  • šķipsna sāls un šķipsna maltu piparu pēc garšas

Bešamela mērcei:

  • 1 litrs nesaldināta sojas piena
  • 80 gramu margarīna (var aizstāt ar sviestu)
  • 100 gramu balto miltu
  • šķipsna malta muskatrieksta
  • 1 dārzeņu buljona kubiņš

Lazanjai:

  •  ~12 lazanjas plāksnes (~250 grami)
  • 200 grami rīvēta siera vai rauga pārslu (es izmantoju vegānisku rīvēto sieru un rauga pārslas)

Pagatavošana:

Boloņas rce:

  • Sasmalcina sīpolu, ķiploku un burkānus
  • Liek dziļā pannā vai multikatlā, pievieno lēcas un olīveļļu, apcep aptuveni piecas minūtes.
  • Pievieno tomātu mērci, lauru lapas, timiānu un oregano, piparus un sāli, sutina aptuveni 20 minūtes vai līdz lēcas mīkstas.

Bešamela mērce:

  • Var taupīt laiku un gatavot, kamēr sutinās mērce.

Mērces gatavošanas process.
Mērces gatavošanas process.

  • Katliņā lej augu pienu, pievieno miltus, muskatriekstu un margarīnu, vāra uz lēnas uguns ~10–12 min, regulāri apmaisot. Miltus izmaisa kārtīgi, lai nav kunkuļu. Mērce gatava, kad sāk sabiezēt.

Kad abas mērces gatavas, ieslēdzam krāsni uz 180 grādiem un ietaukojam trauku, kurā cepsim lazanju....
Kad abas mērces gatavas, ieslēdzam krāsni uz 180 grādiem un ietaukojam trauku, kurā cepsim lazanju. Attēlā – gatavas boloņēzes un bešamela mērce.

Lazanja

  • Liekam plānu kārtiņu lēcu mērces, tad vienu kārtu lazanjas plākšņu, tad vēl vienu kārtu lēcu mērces, uzberam rīvētu sieru vai rauga pārslas, liekam kārtu bešamela mērces. Tai pa virsu kārtojam nākamo lazanjas plākšņu kārtu un atkārtojam secību, līdz izbeidzas sastāvdaļas. Nobeidzam ar bešamela mērces kārtu, uz kuras uzberam atlikušo rīvēto sieru vai rauga pārslas.

  • Liekam cepties krāsnī aptuveni 30–40 minūtes. Kad gatava, izņemam no krāsns un ļaujam pastāvēt kādas 15 minūtes. Pēc tam griežam un pasniedzam. Pasniedz ar zaļajiem salātiem. Pārpalikumus var sasaldēt un par tiem atcerēties steidzīgākās dienās.

Citas fotoreceptes

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti